Bag om – “Valgreportage – Nick Hækkerups aften”

Ved folketingsvalget 2011 fulgte jeg Nick Hækkerups aften fra start til slut. Det var bare mig og mit kamera. Og Nick. Og hans pressechef. Og en rigtig spændende aften. Det svære ved historien var, at jeg ikke kunne planlægge noget som helst. Det eneste jeg på forhånd vidste med nogenlunde sikkerhed var, at Socialdemokraterne vandt. Men hvordan Nicks aften ville blive vidste jeg ikke. På forhånd havde han dog sagt, at han ikke ville bevæge sig væk fra Vega, hvor Socialdemokraterne holdt fest. Men bare det, at han var på Vega besværliggjorde arbejdet. Mellem tonsvis af gæster, journalister og PET-folk kan det være svært, at holde forbindelse med sin kilde. Det gjorde, at jeg måtte sidde tæt på ham.

Selve indslaget er et nedkog af ca. 8 timers materiale, 1 time og 45 minutters bånd , og varer ca. 4.30. Det er klippet og filmet så trashet som jeg kunne slippe afsted med. Dette skaber nærhed og autencitet og gør også, at man kan arbejde langt mere umiddelbart end hvis man ikke filmer på denne måde.

Det ses måske mest tydeligt ved, at jeg i starten af reportagen bruger en lukketid på 250 i stedet for 50, hvilket skaber et lidt mere speedet billede. Det er til dels også valgt for at understrege, at de har travlt. Herudover er alle indendørsbilleder gainet med 12db – også hvor det ikke var nødvendigt. Dette laver digital støj og giver et lidt mindre tv-agtigt billede. Det står altså i kontrast til det, man plejer at se. Men er samtidigt til at holde ud at se på.

I samme kategori som dette indslag finder man i øvrigt min reportage fra kommunalvalget 2009, hvor jeg bruger en del af de samme virkemidler. Se evt. det indslag her: Valgnat i Helsingør (VJ) (se indslag)(info)

Produktion: Q3 2011
Fotograf: Mads Kæmsgaard Eberholst
Tilrettelagt af: Mads Kæmsgaard Eberholst
Redigering: Mads Kæmsgaard Eberholst