Bag om “Politikere trues af Hizb-Ut-Tahrir”

HizbuttahrirDet lyder grotesk, hver gang Hizb-ut-tahrir er i medierne. Denne gang er ikke undtaget. Lars Aslan Rasmussen har muslimske rødder og er blevet truet af organisationen. Vi følger ham i den situation, han sidst blev truet i. Foranlediget af kommunalvalget deler han materiale ud, men organisationen hævder, at demokrati er uislamisk. Og truer derfor islamiske politikere. I flertal, for Lars Aslan er ikke den eneste, der har oplevet det.

Flere landspolitikere henvendte sig den dag til mig og berettede om deres historie eller historier de havde hørt. Lige efter deadline gik det ud over en lokalpolitiker i Roskilde.

Indslaget er optaget samtidigt med finanslovsforhandlingerne. Derfor var det et scoop af få Peter Skaarup til at udtale sig. Og det krævede da også en høj grad af planlægning at få både ham og Naser Khader i kassen. Faktisk var vi på det tidspunkt to nyhedshold på Christiansborg. Jeg selv tog opstilling i finansministeriet og min kollega i vandrehallen. Aftalen var, at så byttede vi materiale. Jeg interviewede Peter Skaarup og stillede ham også spørgsmål om en sag min kollega dækkede og vice versa med Naser Khader.

TV2 / Nyhederne henvendte sig flere gange i løbet af dagen for at høre, om jeg havde fået fat på Hizb-Ut-Tahrir, hvad jeg selvfølgelig løbende forsøgte (organisationen ringede faktisk privat til mig senere om aftenen, men det er en anden historie). Det lykkedes dog ikke at få dem i fjernsynet. Til gengæld sendte jeg dem en e-mail med spørgsmål. Den er selvfølgelig medtaget i affotografering for at illusterere og dokumentere.

Produktion: Q3/2009
Tilrettelæggelse: Mads Kæmsgaard Eberholst
Kamera & Redigering: Veronica Snerle Holsting