Bag om “Hvor svært kan det være?”

Hvor svært kan det være er inspireret af Discoverys “Dirty Jobs”. Et forholdsvist velkendt format, hvor en vært tager ud og lærer at udfører en anden persons job. Det gode ved formatet er, at det er 100% reportagepræget. Dermed bliver det rigtig hurtigt spændende at se på – rent visuelt. Det er også en stor fordel, at tale med folk, der har passion for det, de udfører. Hvad de fleste jo i grunden har, når det er deres job, det drejer sig om. Alt i alt blev det en spændende serie, med et sjovt udtryk, som nok afspejler at det var sjovt at lave.

Alle afsnit er opbygget omkring en formel, der hedder: Vis mig, Lær mig, Evaluer mig. Overgange mellem de forskellige faser understøttes af tydelig speak og musik samt klippestil. Der bruges push-effekter for at klippe hårdt i tid og rum. Undervejs suppleres med ganske få faktuelle informationer, sådan at der bevares et minimum af journalistisk indhold i det, der ellers kunne have været en ren oplevelsesmæssig reportage.

Indslagene er båndede og klippetempoet er generelt højt. Eneste undtagelse er fredagens live-sending fra Lynge Drive-In Bio, hvor jeg lavede indslaget Live On Tape. Her ligger “Evaluer mig”-fasen i øvrigt i en live, båret frem af Camilla Rozenfeld, der var vært.

Afsnit 1 – Lokomotivfører

Afsnit 2 – Fortidsmindeplejer

Afsnit 3 – Klokkespiller

Afsnit 4 – Hestepige

Afsnit 5 – Filmoperatør (Live on tape) samt live-interview

Produktion: Q2 2011
Tilrettelæggelse: Mads Kæmsgaard Eberholst
Foto: Veronica Snerle Holsting (1/4) / Bastian Bo (2/3) / Marcel Berga (5)
Redigering: Mads Kæmsgaard Eberholst (undtaget afsn. 5 – Leif Danielsen)
Redigering (intro): Camilla Hagel / Anders Toxværd / Mads Kæmsgaard Eberholst
Musik: Muse – The uprising